Intuïtief Leven

ECIW Hoe kennis behouden blog

Waarom weerhoud ik mezelf ervan om mijn kennis 24/7 te behouden?

Vraag: Ik weet niet waarom ik mezelf weerhoud. Ik heb de ervaring gehad van geen wereld en geen mensen en de Zoon van God te zijn. Ik geloof het met heel mijn hart. Dat beetje kennis lijkt in staat om elke vraag die ik kan bedenken over de aard der dingen te beantwoorden. Aangezien ik schijn te ‘weten’ dat dit alles betekenisloos is, en ik dat ook voel, wat doe ik dan of wat doe ik niet waardoor ik mezelf zou kunnen afremmen?

Ik merk dat ik het moeilijk vind om de kennis 24/7 vast te houden. Het verdwijnt van tijd tot tijd. Is dat het probleem? Ook ben ik niet in staat om te ‘converseren’ met de Heilige Geest in de mate dat ik zou willen. Ik kan Hem zover krijgen dat Hij mij antwoordt als ik vraag of Hij er is, maar dan begint het ego een oproer, en raak ik Hem meestal kwijt. Soms niet, maar meestal wel. Ik vind het geweldig dat je in deze vorm beschikbaar bent.

'De enige les is ongedaan maken, de enige weg is overgave, en het enige leven is de ervaring.'

Antwoord: De bevrijding is zien dat het huidige moment (kennis) niet 24/7 ‘behouden’ hoeft te worden, maar slechts aanvaard. De overtuiging dat tijd lineair is in plaats van simultaan is het enige probleem en het heen en weer slingeren tussen staten van de denkgeest weerspiegelt het probleem. Het wonder doet niets. Alles wat het doet is ongedaan maken.

Je opent je voor wat vanbinnen geweten wordt, je ziet alle zelfconcepten oplossen, je geeft je over aan de stilte van het zijn. Als alle gedachten aan tijd, aan jezelf weerhouden, alle vragen en alle gedachten aan doen of niet doen worden losgelaten, is het heilig ogenblik het enige wat in gewaarzijn overblijft. Het heilig ogenblik is alles. De denkgeest ontdaan van het betekenisloze wordt ontdekt als Goddelijke Denkgeest.

De enige les is ongedaan maken, de enige weg is overgave, en het enige leven is de ervaring. Dit is de cursus in wonderen voor gevorderden. Wanneer het ego in opstand lijkt te komen, laat dan alle gedachten los met de verklaring: ‘Dit betekent niets.’ Gebruik dit als een mantra om elke gedachte aan verleden of toekomst los te laten.

Ongedaan maken komt eerst. Je zult bang zijn voor de Heilige Geest en de overgave aan stilte en de aanvaarding van de Verzoening totdat concepten ongedaan zijn gemaakt. Ongedaan maken is de oefening. Besteed aandacht aan de oefening.

Liefs en zegen,
David

Vind meer blogs hier over mind training en hier over metafysica.

Vind video’s met David op ons Nederlandse YouTube kanaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *