Intuïtief Leven

eciw-blog-ken-je-ware-identiteit-door-vergeving

Ken je ware Identiteit

De enige manier waarop je terugkeert naar het kennen van je ware Identiteit is door vergeving, wat de verlossing van de denkgeest is. Het herinneren van je ware essentie als goddelijke denkgeest. Dit wordt alleen volbracht door vrede.

Kijk om je heen naar de geprojecteerde tijd/ruimtewereld. Je zet misschien het nieuws aan en je hebt mogelijk vrienden die zeggen: ‘Red de dieren, red de regenwouden, red de planeet, red Moeder Aarde van vervuiling. Red de wereld van nucleaire uitbreiding en oorlog.’

We zien een wereld waarin voortdurend wordt gesproken over het redden van iets. Er zijn bepaalde mensen die gered moeten worden. Bepaalde zielen die gered moeten worden. Jezus zegt in de Cursus dat we dat kunnen vereenvoudigen.

Het is je denkgeest die in afscheiding gelooft. Je denkgeest die gelooft dat hij zich van zijn Schepper heeft afgescheiden, dat is wat gered moet worden.

Je denkgeest die slaapt en droomt van verbanning uit God. Die heeft verlossing nodig. Niets anders heeft verlossing nodig. Alles waar je zoveel moeite in steekt, op het gebied van de planeet, de dampkring en alle oorzaken; oorzaak met een kleine ‘o’. Dat alles is nog steeds onderdeel van de afleiding, weg van het naar binnen gaan en weg van die prachtige les:  ‘Wees stil en weet dat ik God ben.’

ECIW blog red je denkgeest


Al die ‘oorzaken’ zijn daar een afleiding voor. Het is dus een heel eenvoudige, directe les. Jezus zegt niet alleen dat de denkgeest die in afscheiding gelooft verlossing nodig heeft, maar hij zegt ook dat het al volbracht is. 

Velen van ons zijn opgegroeid met het idee van genade. Niet door de werken die we verrichten worden we verlost, maar door de genade van God. Genade is al volbracht.

En dan wordt het steeds eenvoudiger. Hoe meer je je overgeeft aan dit gedachtesysteem, deze genezing, hoe meer je je begint te realiseren: het enige wat ik doe is het aanvaarden van mijn rechtmatige erfenis. Mijn Schepping. Mijn gevoel van een natuurlijke staat van de denkgeest waarin ik door God geschapen ben. Dat is alles wat ik doe. 

Alles waar deze schijnbare reis over gaat, is het komen tot die aanvaarding. Jezus noemt het: ‘Aanvaard de Verzoening.’ Maar het is echt terugkomen in die genade.

Geniet van deze video met David (transcript deels hierboven):

2 gedachten over “Ken je ware Identiteit”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *