Intuïtief Leven

ECIW spiritueel ontwaken versnellen

Is ons ontwaken te bespoedigen en wat te denken van channelen?

Vraag: Ik krijg de indruk dat wij op dit ogenblik kunnen kiezen voor de Verzoening en dat het dan zou gebeuren. Maar was het misschien geschreven dat ik dit moment zou beslissen? Als niets wat we denken, zeggen of doen ook maar enig verschil maakt, lijkt het me zonde van de tijd en het geld om door te gaan met deze spirituele zoektocht. Laat ons alsjeblieft jouw mening hierover horen.

Ik ben ook een beetje in de war over wat ik waarneem en hoop dat jij er wat licht op kunt werpen. Er zijn verschillende mensen die zeggen dat ze Jezus channelen. Onder hen zijn Paul Tuttle die Raj channelt, Brent Haskell die Jeshua channelt, de man die Een ongewoon gesprek met God schreef, en jij natuurlijk.

Ik heb jou de Cursus nooit horen tegenspreken, maar die andere jongens lijken haar wel tegen te spreken. In mijn laatste vondst heeft Brent geschreven dat er absoluut niets is dat gedaan kan worden wat helpt bij ons ontwaken. Hij zegt dat het vooraf precies bepaald is wanneer het zal gebeuren. De Cursus daarentegen vertelt ons op verschillende plaatsen dat we door zijn hulp tijd winnen.

Nu realiseer ik me dat deze mensen en de Cursus en alles een illusie is, maar ik dacht dat de Heilige Geest illusie gebruikte om ons bij onze zoektocht te helpen. Dus of deze mensen hebben het mis of de Cursus heeft het mis, want ze spreken elkaar tegen.

Mijn vragen zijn: Is het mogelijk dat het ego probeert mijn geloof in het onderricht van de Heilige Geest te ondermijnen door me tegenstrijdig onderwijs te presenteren dat naar verluidt allemaal uit dezelfde bron komt? Word ik opzettelijk misleid of heb ik gewoon iets verkeerd begrepen? Als er helemaal niets gedaan kan worden om ons ontwaken te bespoedigen, waar gaat het spirituele zoeken dan over? Waar is de Cursus voor?

Antwoord: Je bent bij de diepste lering over ontwaakt zijn aangekomen! Jij bent de Ene nu, en niets van lineaire tijd dat lijkt te worden gedacht, gezegd, gedaan of ingebeeld heeft iets te maken met onze eeuwige eenheid. Dit onderricht is de ervaring waar de Cursus naar verwijst. Dit is het heilig ogenblik! Er hoeft werkelijk niets te worden ‘gedaan’ om je erop voor te bereiden. Verlang er eenvoudigweg ten volle naar en het wordt onmiddellijk ervaren.

Onthoud dat Christus dit een reis zonder afstand heeft genoemd naar een doel dat nooit veranderd is. Herinner je het gedeelte in hoofdstuk 18 van Een cursus in wonderen getiteld ‘Ik hoef niets te doen’ en de instructie ‘Je bent voorbereid. Nu hoef jij je slechts te herinneren dat je niets hoeft te doen. Je zou er veel meer baat bij hebben je nu alleen hierop te concentreren dan erover te peinzen wat je moet doen.’ (T-18.VII.5:4-6)

Er zijn passages in de tekst, het werkboek en het handboek voor leraren die rechtstreeks naar het heilig ogenblik wijzen voor de denkgeest die bereid is. In het tijdloze moment, het heilig ogenblik, zijn er geen tegenstellingen. Oorzaak en gevolg zijn samen, en dus is er geen kloof tussen beide.

Wat betekent dit? Het betekent dat er geen ‘verleden’ is dat een ’toekomst’ ‘veroorzaakt’, want alleen een schitterend, helder, stralend moment blijft in ‘herinnering’. Het betekent dat op dit moment alles tegelijkertijd bestaat en dat niets kan worden ‘losgetrokken’ uit het geheel.

De uitdrukking ‘het draaiboek is geschreven’ klinkt nogal voorbestemd en heeft iets van een vaststaand lot. Ja, deze wereld was lang geleden al voorbij. Ja, wat voorbij is, is verdwenen. Ja, Christus is werkelijk en alomtegenwoordig. En ja, nu is de enige ‘tijd’ om wakker te zijn.

De Hemel lijkt een beslissing voor de denkgeest die in tegenstellingen gelooft, maar de Verzoening wordt nauwkeurig beschreven als een aanvaarding van wat nu is. Je kunt je er niet op ‘voorbereiden’ zonder het in ‘de toekomst’ te plaatsen. Dat is waarom overgave noodzakelijk is. Geef de gedachte over dat ook maar iets van deze wereld kan worden uitgevogeld. Vergeven – ja! Uitgevogeld – nee!

'Geef de gedachte over dat ook maar iets van deze wereld kan worden uitgevogeld. Vergeven - ja! Uitgevogeld - nee! '

Het concept van channelen was slechts een hulpmiddel van de tijd. Channelen is dus voorbij. Zoals met alle concepten van lineaire tijd, was channeling dualistisch, met een bron en zijn schrijver die gescheiden leken te zijn. Maar de eenheid van het moment heeft geen afzonderlijke delen.

Christus, als een Gevolg van God, is eeuwig één met God. De eenheid die God is, en Christus in God, is alles. De Hemel is abstract licht en breidt zich als eeuwige schepping uit. In de ‘mate’ waarin enig vergankelijk concept voorbij alle concepten naar het werkelijke verwees, was het concept tijdelijk behulpzaam. Toch dient te worden begrepen dat het heilig ogenblik nu het punt is waarop alle concepten terzijde worden gelegd.

Nu is de tijd van het grote ontwaken. Voor de bereidwillige denkgeest is het Koninkrijk der Hemelen aanstaande. Het Koninkrijk wordt herkend in de goddelijke stilte. De ervaring gaat woorden te boven. Liefde is een staat van denkgeest die geen ‘ander’ kent. Heel letterlijk: het Zelf is Christus is één.

Jij hoeft niets te doen om te zijn zoals je al bent. Wat jij hebt is wie jij bent. God geeft alles in de schepping, en alles ben jij. Niets kan worden toegevoegd aan onze volmaaktheid in God. De genade van God is het geschenk van de schepping. ‘Ik ben’ kan niet, hoeft niet, zal niet worden verdiend of bereikt. ‘Ik ben’ is eenvoudigweg ‘Ik ben’. ‘Ik ben’ is voordat tijd was. En dit is ‘waarom’ jij niets hoeft te doen om te zijn zoals jij al bent. Dat is de eenvoudige waarheid.

Liefs en zegen voor eeuwig als de ene Christus in de Denkgeest van God,
David

Vind meer blogs hier over metafysica.

Vind video’s met David op ons Nederlandse YouTube kanaal.

2 gedachten over “Is ons ontwaken te bespoedigen en wat te denken van channelen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *