Intuïtief Leven

Instrument voor vrede

Praktische stappen voor vergeving zoals geleerd in Een cursus in wonderen


‘Om blijvende genezing te laten plaatsvinden, moet gebrek aan vrede worden teruggeleid naar de enige oorzaak ervan in de denkgeest. Door dit instrument daarvoor te gebruiken, kan een bereidwillige denkgeest loslaten wat hij denkt te weten, de wereld anders gaan zien, en een huidige staat van vrede en vreugde ervaren.

~ David Hoffmeister

Instrument voor vrede

Terwijl je in deze wereld denkt te leven, geloof je in de omstandigheden die je waarneemt. Je reageert op wat er met je gebeurt op basis van de emoties die je voelt. Je denkt dat de oorzaak van hoe je je voelt op het niveau van waarneming ligt. Dit is waar de reis terug moet beginnen. 

Er zijn niveaus of lagen in de denkgeest die bepalen wat je ervaart in het dagelijkse leven. Alle ‘oppervlakkige problemen’, die problemen in de vorm zijn, zijn gemaakt om jou af te leiden
zodat je niet naar binnen zult keren en de overtuigingen die je over de wereld hebt in twijfel zult trekken. In werkelijkheid ligt de oorzaak vanbinnen en het effect lijkt aan de buitenkant.

In werkelijkheid, ligt de oorzaak binnenin en het effect is aan de buitenkant. Je verlangen bepaalt je overtuigingen. Je overtuigingen bepalen je gedachten. Je gedachten bepalen je emoties en je emoties bepalen je waarnemingen.


‘Authentiek spiritueel ontwaken gaat door de duisternis van het geloof in het ego naar het innerlijke Licht.’
~ David Hoffmeister

Het Instrument voor Vrede leidt je stap-voor-stap door een proces om je bewust te maken van je diepere, vaak onbewuste, overtuigingen en verlangens. Wanneer deze bewust worden, kun je ervoor kiezen om deze overtuigingen in twijfel te trekken om tot slot opnieuw te kiezen voor innerlijke vrede.

 ‘De waarheid wordt jou door je verlangen teruggegeven, zoals ze door je verlangen naar iets anders voor jou verloren ging.’

~ Een cursus in wonderen (T20.VIII)

Introductie met David Hoffmeister

Hier is een praktische introductie video met David Hoffmeister waar hij diep ingaat op de lagen van de denkgeest en de context voor deze stappen om zo door ware vergeving (zoals geleerd in Een cursus in wonderen) bij de ervaring van Vrede terug te komen.

Vind meer over de niveaus van de denkgeest en praktische voorbeelden op levelsofmind.com