Intuïtief Leven

Schaamte over schulden overwinnen blog ECIW

Schaamte over financiële schulden overwinnen

Hoe kan ik schaamte over financiële schulden overwinnen?

Vraag: Ik lijk verscheurd te worden tussen werkelijk vertrouwen op God en willen vertrouwen in de wereld. 

Ik heb een financiële schuld die ik op dit moment niet kan terugbetalen. Het benauwt me zeer, omdat ik het goed wil maken met de mensen die ik iets verschuldigd ben. Ik ben bang dat ik het nooit zal kunnen terugbetalen en dat ik altijd onder de last gebukt zal blijven gaan dat ik financieel gezien een mislukking ben.

Ik probeer echt om onder geen andere wetten dan die van God te staan. En ik ben me bewust van mijn ware erfenis. Ik wil vrij zijn. Terwijl ik dit schrijf, krijg ik een duidelijke boodschap door dat ik vrij ben; ik ga nu door een periode van opruimen en dat voelt behoorlijk ongemakkelijk. 

Mijn gevoel van onverantwoordelijkheid op financieel gebied is er een van schaamte en leed, soms omdat mijn familie zo succesvol was. Ik heb grote behoefte om dit anders te zien. Vroeger baseerde ik al mijn hoop en dromen, en visies op ‘succes’ op dollartekens. Dat is aan het veranderen, maar nog niet helemaal. Ik zie dit nog steeds als een manier om mijn waarde te meten. 

Mijn waarde is door God bepaald en dat moet ik onthouden. Ik heb nog een lange, lange weg te gaan. Ik kijk nog steeds naar de twee werelden. Hoe los ik dit op? Kun jij mij helpen? Het spijt me dat ik een lastpost ben. Ik heb echt begrip nodig.

Antwoord: Wees gerust dat jouw verzoek nooit een last is en dat je nooit ergens spijt van hoeft te hebben of je ergens voor hoeft te verontschuldigen. Onze waardigheid is werkelijk door God vastgesteld en niets wat gezegd of gemaakt, of gedaan of ongedaan wordt, kan veranderen wie God volmaakt geschapen heeft.

Samen trekken we het ego-geloofssysteem in twijfel, zodat de Heilige Geest de waarheid van onze Identiteit in God kan openbaren. Je vragen zijn oprecht en er zijn overtuigingen over schuld en verantwoordelijkheid die aan het licht gebracht en losgelaten moeten worden.

De angst voor toekomstige gevolgen (bijv.: ‘Ik ben bang dat ik het nooit kan terugbetalen.’) is slechts een dekmantel of afleiding van de angst voor het huidige moment. 

Het huidige moment is het punt van intimiteit met Christus en God, en niets is zo angstig voor het ego als het moment waarin het ongedaan wordt gemaakt en voorgoed wordt opgelost. Dezelfde angst kan ook omhoog komen bij langdurige en diepe meditaties.

'De angst voor toekomstige gevolgen is slechts een dekmantel of afleiding van de angst voor het huidige moment.'

Schulden overwinnen blog

Het is nuttig eraan herinnerd te worden dat financiële schuld en financiële onverantwoordelijkheid slechts projecties zijn van schuld en van het ego-geloofssysteem. Het is de ontkenning van het aanvaarden van de Verzoening of de correctie voor de fout, wat onze enige verantwoordelijkheid is. Je bent niet verantwoordelijk voor de fout, maar om de correctie (in je denken) te kunnen aanvaarden, zul je de ‘fout’ precies moeten zien zoals hij is.

De kosmos was de poging van het ego om de fout in vorm te ‘zien’. Op deze manier verbergt het ego zichzelf (de fout), zodat hij niet wordt ontdekt als louter een onjuist geloof in de denkgeest.

Het ego werd gemaakt vanuit een onjuiste overtuiging en wordt ongedaan gemaakt door al het geloof eraan te onttrekken.

Het ego is woede, schuld en angst, en gebruikt deze emoties samen met ontkenning en projectie om deze onwerkelijke emoties in stand te houden. Ze houden het licht dat eronder aanwezig is verborgen voor het bewustzijn. Het licht is diep vanbinnen begraven, en we moeten dóór de duisternis van het onjuiste geloof gaan om het licht van de waarheid—het Koninkrijk der Hemelen vanbinnen—te bereiken.

Het ego is het geloof dat schuld mogelijk is. 

Het ego is het geloof dat er iets ontbreekt, iets verschuldigd is, en iets terugbetaald moet worden. Schuld impliceert een terugbetaling voor iets dat werd geleend of weggenomen, maar in God is er alleen voltooiing en eeuwig geven en niets kan worden geleend of weggenomen. 

Het geloof in schuld is hetzelfde als het geloof in schaarste, en dit geloof heeft helemaal niets te maken met God, die al-liefhebbend en al-wetend en al-machtgevend is.

Het geloof in schuld hoeft alleen maar tot bewustzijn te worden gebracht en te worden vergeven of losgelaten, want schuld heeft geen realiteit waarop het kan staan. De Heilige Geest scheidt het ware van het onware in je denkgeest, en je kunt er zeker van zijn dat het ego en al zijn concepten van schuld, economie, overvloed en schaarste onjuist zijn. 

Ons erfdeel is geest en de Heilige Geest leidt rechtstreeks naar de herinnering aan eeuwige geest en goddelijke liefde.

'De Heilige Geest scheidt het ware van het onware in je denkgeest...'

Zoals jij jezelf waarneemt lijk ‘jij’ behoeften te hebben. Wanneer je bereid bent een wonderdoener te zijn, dan zul je die ‘behoeften’ in toenemende mate herkennen als zijnde afgehandeld via ons hoger doel. Alle behoeften zijn reeds opgelost in de Verzoening/correctie, maar terwijl de denkgeest lijkt te investeren in het ego-geloofssysteem zal hij de illusie van schuld ervaren. 

Wonderen tonen aan dat de denkgeest wordt onderhouden door de Bron van Liefde, God, en dat de denkgeest dus bereid is afstand te doen van alle valse concepten van levensonderhoud. 

De slapende denkgeest (iedereen die deze wereld lijkt te bewandelen en in haar werkelijkheid gelooft) gelooft in de ‘wetten’ van de economie, schaarste, vraag & aanbod, en wederkerigheid. 

Wonderen maken deze onjuiste ‘wetten’ ongedaan door aan te tonen dat de denkgeest er niet aan gebonden is. Het is onmogelijk twee meesters te dienen en het is daarom onmogelijk het ego en de Heilige Geest te dienen, omdat zij tegengestelde lessen onderwijzen. 

Het ego onderwijst gevangenschap, schuld en angst, en de Heilige Geest onderwijst vrijheid, onschuld en vreugde. Financiële vrijheid is daarom een contradictio in terminis, want vrijheid is van en voor de denkgeest en kan niet gevonden worden in specifieke vormen zoals geld en bezittingen.

'Wonderen tonen aan dat de denkgeest wordt onderhouden door de Bron van Liefde.'

ECIW Blog schulden en wonderen firework

De Heilige Geest leidt je zeker. Je kunt hierop vertrouwen, want het is waar. Het ego wordt ongedaan gemaakt in je bewustzijn en het lijkt zich behoorlijk ongemakkelijk te voelen en schaamte en leed, omdat ‘het’ lijkt te verdwijnen. 

Het is altijd behulpzaam eraan herinnerd te worden dat jij niet het ego bent, Christus niet het ego is, en geest voor altijd van God is en onze ware Identiteit in God is. 

Naarmate je meer vertrouwen krijgt in het toestaan dat wonderen door jou heen worden verricht, zal het in het bewustzijn doordringen dat de denkgeest één is en dat er niets los van de denkgeest is.

Ik ben met je bij elke stap van de weg, want we delen hetzelfde Zelf. Verlossing van illusie is zeker, want geen illusie kan standhouden in het licht van de waarheid. We lopen samen op hetzelfde pad en moeten onze eenheid erkennen om ons God te herinneren. Er is letterlijk niets anders, want liefde is alles.

Liefs, 
David

Vervolg video met David over geld, carrière en financiële schuld:

Vind meer blogs hier over over intuïtief leven en hier over mind training.

Vind video’s met David op ons Nederlandse YouTube kanaal.

2 gedachten over “Schaamte over financiële schulden overwinnen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *