Intuïtief Leven

ECIW lichaam zorg nodig

Heeft het lichaam zorg of bescherming nodig?

Vraag: Je zei zoiets van: ’Als je werkelijk je vertrouwen in God stelt, hoef je je geen zorgen te maken over geld verdienen, ziektekostenverzekering, lichaamsbeweging, voeding, etc.’ Verwees je er ook niet naar dat je ooit schulden had? Ik dacht dat God ons alleen als geest ziet en ons lichaam niet erkent. Is dit juist?

Als Hij het lichaam niet erkent of als het lichaam een manier is waarop wij denken onze afscheiding van God en anderen te kunnen handhaven, waarom zou God dan het lichaam beschermen? Hij schiep ons (geest) als volmaakt, niet het lichaam. Is dat juist? Heeft Hij beloofd het lichaam volkomen te beschermen als we volledig vertrouwen hebben? Hoe zit dat als het lichaam sterft? Belooft God ons dat ons lichaam niets zal overkomen?

Ik ben vooral geïnteresseerd om te leren hoe ik een 7-jaar aanhoudende  hoofdpijn en meerdere soorten chronische pijn kan overwinnen/loslaten. Als de pijn niet zo veel aandacht opeiste door zijn constante aanwezigheid, zou het voor mij makkelijker zijn om meer aan de Geest te denken en minder aan het lichaam.

Antwoord: Bedankt voor het schrijven en voor je verlangen naar genezing. Mijn verwijzing naar schulden in de vorm was een oproep om alle valse ego-’wetten’ (overtuigingen) zoals economie, ziektekostenverzekering, lichaamsbeweging, voeding, etc. in vraag te stellen en los te laten. Ik raad ECIW werkboeklessen 50 en 76 aan voor verdere studie over dit onderwerp. Voor een diepgaande uiteenzetting van ziekte en genezing raad ik les 136 aan.

God schept geest en beschermt bijgevolg het lichaam niet, want wat God schept is onkwetsbaar. Wanneer de denkgeest in deze wereld is afgestemd op de Heilige Geest, heeft het lichaam geen bekommernis of speciale zorg nodig. Niettemin vereist de ’bescherming van de denkgeest’ een zorgvuldig bewaken van de denkgeest. Les 136, paragrafen 17-20 gaan direct in op dit onderwerp.

Aandacht, bewaken van de denkgeest en overgave zijn allemaal belangrijk als de enige echt nuttige ’zorgverzekering’. Ware gezondheid begint en eindigt in de denkgeest. Gods belofte is die van het scheppen van de eeuwige geest. Niets kan eeuwige liefde veranderen, en dus kan Gods belofte nooit verbroken worden.

Liefs en zegen,
David

Vind meer blogs hier over metafysica.

Vind video’s met David op ons Nederlandse YouTube kanaal.

Video

“…vergeving en spiritueel ontwaken is niet echt een kwestie van dingen en doen en vorm, het is echt een kwestie van verlangen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *