Intuïtief Leven

Wat is de betekenis van: ‘Ideeën verlaten hun bron niet’?

Vraag: In het ECIW werkboek, les 167, staat: ‘Ideeën verlaten hun bron niet’. Ik heb jou en andere studenten van de Cursus deze korte zin horen citeren, maar ik begrijp de betekenis van deze uitspraak niet. Ik zou graag jouw verduidelijking hierover willen.

Antwoord: In de hemel betekent dit idee dat Christus in de Denkgeest van God blijft en die nooit echt kan ‘verlaten’. Met betrekking tot deze wereld betekent het idee dat er geen problemen zijn buiten de denkgeest, want ideeën verlaten niet de denkgeest die ze leek te denken. Alles wat zich ‘in de wereld’ schijnt te ‘manifesteren’ zijn eigenlijk gedachten en concepten, en gedachten en concepten verlaten nooit de denkgeest die ze dacht. 

De poging van het ego om gedachten te projecteren op een schijnbare ‘externe kosmos’ is waanzinnig omdat alles geest is en er dus helemaal niets ‘anders’ is. Dit is ook waarom elke schijnbare ziekte geestesziekte is en niets te maken heeft met lichamelijke symptomen. Verlossing of Verlichting is daarom niets anders dan het ontsnappen aan valse concepten die niet werkelijk zijn en niet bestaan. Dit maakt een einde aan het misleidende idee dat er een ‘innerlijk’ en ‘uiterlijk’ kan zijn, want de denkgeest is één in vergeving en de Denkgeest is Eén in Werkelijkheid.

Liefde,
David


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *