Intuïtief Leven

Blog: Denk niet aan morgen

Denk niet aan morgen

In de Bijbel leert Jezus ons dat we niet aan morgen hoeven te denken en dat het koninkrijk des hemels dichtbij is. Hij benadrukt dat we in het huidige moment moeten leven, in het eeuwige Nu. Hij geeft ons de sleutel voor innerlijke vrede en het eeuwige leven. Deze zijn de herauten van de eeuwigheid!

God is pure liefde, en God wil pure liefde openbaren waarin alles met elkaar gedeeld wordt. ‘In het heilig ogenblik wordt God herinnerd, en met Hem wordt de taal van de communicatie met al jouw broeders herinnerd.’ (T15.VI.8) In het heilig ogenblik herinneren wij ons God. Er zijn geen geheimen, geen privé-gedachten, geen zorgen voor de toekomst, of spijt over het verleden. Het is een ervaring van volmaakte vrede. Dit is waar Jezus ons toe uitnodigt.

'De toekomst is een valstrik! NU is alles wat er is.'

Er wordt ons gevraagd onze ideeën over de tijd los te laten. We dachten misschien dat in het verleden iets fout liep, en we probeerden dat recht te zetten, hopend op een betere toekomst. Maar Jezus zegt: ‘Hoop niet op een betere toekomst. De toekomst is een valstrik! Nu is alles wat er is.’

En dus stellen we ons nu de vraag: waar gaat het eigenlijk allemaal om? Wat is het doel van deze wereld en van mijn relaties? Wat is het doel van de tijd en de cosmos? Jezus vertelt ons dat het huidige moment de essentie is. Onze roeping tot genezing (van de denkgeest) is het punt.

Jezus en de Heilige Geest hebben een plan voor ieder van ons. Het is heel precies, en het is geïndividualiseerd. Elk moment geven zij ons aanwijzingen waarheen te gaan, wat te doen en wie te ontmoeten. Ze geven ons aanwijzingen welke boeken behulpzaam zijn om te lezen, welke films te kijken, wat te eten en wat niet. 

We krijgen aanwijzingen over hoe we ons dagelijks levensonderhoud kunnen krijgen, in de vorm van inspiratie, maar ook voedsel, kleding, onderdak. De Heilige Geest is zo ontzettend praktisch. Wanneer we onze denkgeest overgeven aan het leven en ervaren van het heilig ogenblik, voorziet de Heilige Geest in alles wat we op aarde nodig hebben.

Als er plannen gemaakt moeten worden dan zal ons dat worden verteld. ‘Jij hoeft over niets na te denken, en je mag over alles onbekommerd zijn, behalve over het enige doel dat jij vervullen wilt.’ (T20.IV.8)

'Wanneer we onze denkgeest overgeven aan het leven en ervaren van het heilig ogenblik, voorziet de Heilige Geest in alles wat we op aarde nodig hebben.'

ontspan-natuur-blog-september-2022

In les 135 zegt hij ons:

‘Een genezen denkgeest maakt geen plannen. Hij voert de plannen uit die hij ontvangt door te luisteren naar wijsheid die niet van hemzelf is. Hij wacht totdat hem instructies worden gegeven over wat er moet worden gedaan, en gaat dat dan doen. Hij verlaat zich in niets op zichzelf, behalve in zijn geschiktheid om de hem toegewezen plannen te volvoeren. Hij voelt zich veilig in de zekerheid dat hindernissen geen belemmering kunnen vormen voor zijn voorgang in de volbrenging van enig doel dat het grotere plan dient dat voor ieders welzijn werd gemaakt.’ (W135.11)

En in de volgende paragraaf:

‘Een genezen denkgeest is bevrijd van het geloof dat hij plannen moet maken, ook al kan hij niet weten welk resultaat het beste is, met welk middel dat wordt bereikt, noch hoe hij het probleem kan herkennen ter oplossing waarvan het plan is gemaakt. Hij moet het lichaam wel bij zijn plannen misbruiken tot hij inziet dat dit het geval is. Maar wanneer hij dit als waar heeft aangenomen, dan is hij genezen, en laat hij het lichaam los.’ (W135.12)

Als je je op een oprechte manier toewijdt aan het heilige ogenblik, zul je meer en meer duidelijke aanwijzingen of instructies beginnen te krijgen, en deze aanwijzingen zullen je leren hoe je je van het ego kunt ontdoen. Wanneer we ons hart en onze ziel wijden aan wonderen en het doel van vergeving, zullen Jezus en de Heilige Geest alles in goede banen leiden.

We kunnen rustig onze gedachten en zorgen over de toekomst en het verleden loslaten. We kunnen de kringloop van de tijd loslaten en een sprong maken naar een ervaring van onbeschrijfelijk geluk!

Vind meer blogs hier over intuïtief leven en hier over mind training.

Vind video’s met David op ons Nederlandse YouTube kanaal.

3 gedachten over “Denk niet aan morgen”

 1. Een cursus in wonderen

  Een super inspirerend onderwerp! 😍 Leven in het NU, het loslaten van toekomstgedachten en ‘spijt’ of schuld uit het verleden…

  Het is werkelijk te vinden in het NU, in dit moment. Het is een keuze van ‘waar focus ik mijn gedachten op?’ en dit dan consequent toe te passen in ’t dagelijks leven met alle gedachten die opkomen.

  Dit is ‘mind-training’, een discipline van de denkgeest om steeds meer consequent onze werkelijke gedachten te kiezen die in lijn zijn met onze intuïtie, met de Heilige Geest, en uiteindelijk met God. 💗

  1. Ja, ik wil wel! Maar merk dat het heel moeilijk is om in het NU te blijven in het ‘gedoe’ rond het vinden van een nieuwe huurwoning, de deadline die in zicht komt als het huis hier (waar kandidaat-kopers sinds vorige week komen kijken) mogelijk al snel verkocht wordt en mijn maanden hier dan echt geteld zijn, na bijna 22 jaar… Ik word er soms heel emotioneel van.

   1. Een cursus in wonderen

    Dankjewel voor ’t delen, Britt! 💗

    Ik voelde me gisteren geleid om mijn schrijven (dagboek) van een aantal jaar geleden door te lezen toen een heleboel veranderingen plaats leken te vinden in m’n leven (wonen, baan, partner), en alle gedachten en emoties die daarbij opkwamen. Het uitschrijven en delen van deze gedachten en emoties was enorm behulpzaam voor mij, en ik zou zeggen essentieel om me te blijven openen voor de Heilige Geest om mij m’n volgende stappen te tonen.

    Ik heb ervaren dat de deur van de Heilige Geest nooit gesloten gaat, ook al lijken deuren in de tijd-ruimte ervaring tijdelijk dicht te slaan of me in een andere richting te sturen.

    Je bent altijd welkom om uit te schrijven wat op je hart ligt! Zeker wanneer we door veranderingen heen gaan en we tijdelijk een gevoel van ‘opschudding’ ervaren is het belangrijk om zacht te zijn met onszelf. Alleen dan kan de rust werklijk weer binnenkomen.

    Ik verbind me in je gebed om in het nu te blijven, en in liefde en helderheid te ontvangen wat en waar jouw volgende stap is.

    In liefs,
    Linda 💕

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *